Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012








You can't erase feelings









Ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς μέσα από το ντουέτο Your Hand in Mine που δημιούργησαν το 2006. Με μια συλλογή από αυτοσχέδια όργανα και τεχνικές live-looping παρουσιάζουν μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου, γοητεύοντας ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό. Το 2007 κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις τέσσερις πρώτες ηχογραφήσεις τους σε μορφή cd, με αφετηρία τη σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή φολκ αλλά και τον πειραματισμό, ενώ το ίδιο καλοκαίρι, μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse, «Every Night Dreams». Φέτος επανέρχονται με τη νέα δουλειά τους, εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες μετουσιωμένες σε νότες στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «The Garden Novels».
Οι Your Hand in Mine καταφθάνουν, όπως πάντα, με μια μικρή μουσική «οικοσκευή» που περιέχει τη συλλογή τους από συνηθισμένα και ασυνήθιστα όργανα και συσκευές (η οποία συνεχώς μεγαλώνει) και εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα. Με το καινούριο άλμπουμ τους `The Garden Novels`, ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος εξερευνούν τα μυστικά και τα θαύματα του κήπου, επιχειρούν μια διαδρομή στο υποσυνείδητο, συναντούν φανταστικούς ήρωες και αφουγκράζονται τις ιστορίες τους.


4 σχόλια:

Ξωτικό της πόλης είπε...

ενδιαφερουσες πληροφοριες εβαλες μουσικο πρωινο ψαξιμο :)
μου αρεσει οταν με βαζεις σε τετοιες ομορφες αναζητησεις
και τα αισθηματα οχι δεν εχουνε κουμπακι delete...
καλημερα δροσερη :D

Eleftheria είπε...

Καλημέρα Ξωτικό...:)

Άιναφετς είπε...

Πάνω από μια ώρα ακούω τα νέα αυτά "παιδιά" με την υπέροχη μουσική τους, δεν τους γνώριζα!
Σε αρκετά κομμάτια τους χρησιμοποιούν το ακορντεόν και αυτό δίνει μια νότα από άλλοτε ή από αλλού... ξεχώρισα τα: Formaica, The Tin Can Parade, The Love of our Son.

Καλό μας Σαββατοβραδάκι! :)

Eleftheria είπε...

Είναι φανταστικοί...όρεξη και χρόνο να έχεις...έχουν πολλά διαμαντάκια. Ήμουν βέβαιη πως θα σου άρεσαν :)
Πολλά φιλιά και όμορφη συνέχεια να έχεις...